+381 (0) 11 228 86 44

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

B2B prodaja i telemarketing

B2B prodaju svakako odlikuje određeni broj specifičnosti koje vrlo često znaju da budu i presudne kada je u pitanju dugoročni razvoj tržišta i ciljanje odgovarajućih klijenata. Naime, većina telemarketing kampanja koje se sprovode nad generisanim LEAD-ovima imaju svoj fokus u takozvanim ŽIVIM (LIVE) i VRUĆIM (HOT) LEAD-ovima odnosno onim LEAD-ovima koji su na taj način kvalifikovani od strane Vašeg prodajnog ili marketing tima. Ono što je praksa pokazala jeste činjenica da se na ovaj način u B2B segmentu propušta 3 od 4 prodajne šanse u budućnosti.

Načini identifikacije i kvalifikacije LEAD-a variraju od organizacije do organizacije pa je iz tog razloga izuzetno bitno jasno postaviti strategiju vezanu za B2B LEAD-ove i sprovesti ovu strategiju do kraja.

b2bU B2B sektoru vrlo je retka situacija da LEAD koji je kontaktiran ima kratkoročne potrebe i upravo u tom trenutku bira dobavljaća određenog proizvoda ili usluge. Zapravo će većina njih planirati svoje nabavke u nekom srednjem ili dužem vremenskom periodu. Upravo iz tog razloga, zanemarivanje ovakvih LEAD-ova (lošom kvalifikacijom) može značajno negativno uticati na rezltate prodajne kampanje i vrlo često ostavlja lak plen Vašim konkurentima. Razlog za ovakve propuste treba tražiti u nespornom pritisku nad prodajnim timom da u najkraćem mogućem roku dođe do konkretnih komercijalnih realizacija. Pod takvim pritiskom neminovno se stavlja fokus na one LEAD-ove koji su najbliži prodajnoj šansi iako taj pristup vrlo često rezultira smanjenom komercijalnom realizacijom.

XSell tim je specijalno obučen za pristup i obradu B2B LEAD-ova i primenom inkorporirane metodologije vrlo efikasno obrađuje i najzahtevnije baze LEAD-ova ostavljajući za sobom minimalne šanse za propustima pomenute prirode. Moćnim softverskim alatima obezbeđujemo vešto izbegavanje grešaka izazvanim ljudskim faktorom i na taj način maksimiziramo učinak na svakom dodeljenom zadatku.

Zakoračite u svet prodaje zasnovane na znanju.

Vaš XSell

Scroll to top